Mediawijsheid

Film op School heeft een schoolbreed mediawijsheidsprogramma ontwikkeld voor de basisschool.

Dit programma is een filmeducatie programma met als doel het  in de praktijk stimuleren en ontwikkelen van mediawijsheid en digitale geletterdheid.

Film op School heeft een leerplan opgesteld waarbij elke groep in 2 of 3 lessen kennismaakt met media en de impact van media op het dagelijks leven. Wij hebben rekening gehouden met een opbouwende leerlijn waarbij er elk jaar nieuwe kennis en vaardigheden bij komen. De nadruk ligt hierbij op het zelf leren maken van media. Door de leerlingen te laten fotograferen, filmen en monteren leren zij actief na te denken over wat het betekent om beelden te maken en tot je te nemen.

Wij hebben hierbij gebruik gemaakt van het mediawijsheid competentiemodel. Hierin draait het om begrip, gebruik, communicatie en strategie. Wij leggen de nadruk op het aanleren van media vaardigheden zoals fotograferen, filmen en monteren.

De leerlijn is er op gericht om meerdere jaren in te zetten.

De onderbouw gaat aan de slag met fotografie en emoties, een verhaal vertellen d.m.v. een fotostrip en animatie.

De middenbouw leert stop motions maken met zichzelf in de hoofdrol, reclamefilms maken en leert hoe reclames proberen mensen te beïnvloeden.

De bovenbouw gaat fake news maken en leert daarbij zelf monteren en groep 8 maakt een persoonlijk videodagboek en gaat aan de slag met social media en de impact van het delen van persoonlijke informatie op internet.

Het is ook mogelijk om een deel van deze lessenreeks af te nemen, bijvoorbeeld alleen voor de bovenbouw.

Voor een oriënterend  en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen via het contactformulier onderaan de pagina of bellen met 06-24273984.

informatie film op school